کاهش تورم سالانه تولیدکننده به ۲۹ درصد
تورم تولیدکننده طی یک سال گذشته شاهد کاهش ۶.۱ واحد درصدی بود و براین اساس از ۳۵.۱ درصد در تیر سال ۱۴۰۲ به ۲۹ درصد در تیرماه 1403 ر سید.
رشد شاخص بهای تولیدکننده در ادامه روند کاهشی از ۳۵.۱ درصد در تیر ماه سال ۱۴۰۲ به ۲۹.۰ درصد در تیرماه سال ۱۴۰۳ کاهش یافت که این موضوع حاکی از کاهش ۶.۱ واحد درصدی نرخ تورم شاخص بهای تولیدکننده در این مقطع است.
براین اساس تورم نقطه به نقطه شاخص بهای تولیدکننده نیز در ادامه روند کاهشی خود با ۷.۰ واحد درصد کاهش از ۳۲.۰ درصد در تیر ماه سال ۱۴۰۲ به ۲۵.۰ درصد در تیر ماه سال جاری رسید.
از سوی دیگر در ادامه بهبود متغیرهای اقتصادی در سال ۱۴۰۳ و در راستای تحقق اهداف و سیاستهای بانک مرکزی در سال جاری و برنامهریزی برای تداوم کاهش تورم، آمارها موید موفقیت آمیز بودن سیاستها و اقدامات اتخاذ شده توسط مجموعه اقتصادی دولت و بانک مرکزی در سال جدید است؛ به طوری که بررسی تحولات شاخص بهای تولیدکننده بیانگر ادامه روند کاهشی این شاخص در تیرماه سال ۱۴۰۳ میباشد.
طبق آخرین آمار، تورم دوازدهماهه شاخص بهای تولیدکننده از ۳۵.۱ درصد در تیر ماه سال ۱۴۰۲ به ۲۹.۰ درصد در تیرماه سال ۱۴۰۳ کاهش یافت که حاکی از کاهش ۶.۱ واحد درصدی نرخ تورم شاخص بهای تولیدکننده در این مقطع است.
تورم دوازده ماهه منتهی به تیرماه سال جاری شاخص بهای تولیدکننده به تفکیک گروههای اصلی «کشاورزی، جنگلداری و ماهیگیری» و «ساخت (صنعت)» نیز به ترتیب معادل ۳۰.۴ و ۲۴.۱ درصد بود.
تورم نقطه به نقطه شاخص بهای تولیدکننده نیز در ادامه روند کاهشی خود از سال گذشته، با ۷.۰ واحد درصد کاهش از ۳۲.۰ درصد در تیر ماه سال ۱۴۰۲ به ۲۵.۰ درصد در تیر ماه سال جاری رسید. ت
براین اساس ورم نقطه به نقطه شاخص بهای تولیدکننده به تفکیک گروههای اصلی «کشاورزی، جنگلداری و ماهیگیری» و «ساخت (صنعت)» نیز در تیر ماه سال ۱۴۰۳ به ترتیب معادل ۲۴.۵ و ۱۹.۲ درصد بود.
تورم ماهانه شاخص بهای تولیدکننده نیز در تیرماه سال جاری معادل ۱.۶ درصد بوده است. تورم ماهانه به تفکیک گروههای اصلی «کشاورزی، جنگلداری و ماهیگیری» و «ساخت (صنعت)» نیز به ترتیب برابر با ۰.۷ و ۱.۲ درصد در این ماه است.